תבשיל חיטת כוסמין

  • 1 ק"ג חיטת כוסמין
  • 4 בצלים לבנים בינוניים חתוכים לקוביות
  • 2 גזרים קלופים, מגוררים בפומפייה
  • 3 עלי מרווה טריים
  • 2 שיני שום שלמות
  • 3 עלי דפנה טריים
  • 8 כפות שמן זית
  • 3 ליטר מים רותחים

לוקחים סיר בעל תחתית עבה,
מניחים את הכוסמין ומוסיפים את השום, עלי הדפנה ועלי המרווה.
מערבבים כ 3-4 דק' ,עד שהרכיבים מתחממים.
מוסיפים את המים הרותחים,
מנמיכים את האש ומכסים בנייר כסף ועליו מכסה.
מבשלים על אש נמוכה כ 40-50 דקות.
בסיר נפרד מוזגים את שמן הזית,
מוסיפים את הבצל ומשחימים על אש קטנה.
לאחר שהבצל מושחם מוסיפים את הגזר
ונותנים לו להתבשל עד שהגזר מקבל צבע זוהר.
בוזקים מעט מלח ומניחים בצד.
לאחר שהכוסמין מוכן מסננים את עודפי המים,
מאחדים עם הבצל ומערבבים פנימה
4 כפות שמן זית וכף מלח, ומגישים.

בתאבון!

אורז מלא עם ירקות

500 גרם אורז מלא
2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות
2 גזרים מגורדים בפומפייה
2 שיני שום
פלפל שאטה
עלי מרווה
פלפל אנגלי
700 מ"ל מים רותחים

מלח, שמן זית לתיבול

שמים שמן זית בסיר ומחממים
מוסיפים את הבצל, משחימים אותו קלות
מוסיפים את הגזר ושאר המרכיבים
מאדים לעוד מספר דקות
מוסיפים את המים הרותחים
מתבלים במלח ופלפל שחור
מוסיפים את האורז ומערבבים היטב.
מכסים את הסיר
מנמיכים את האש ושמים טיימר ל- 30 דק',
כאשר מוכן, משאירים את הסיר סגור לעוד 10 דקות, פותחים את הסיר ומערבבים.

בתאבון!

תבשיל עדשים כתומות

1 קילו עדשים כתומות (חשוב לשים לב בבישול: ברגע שיש קצף בסיר זה מוכן, מומלץ לא לזוז מהסיר)
250 בוטנים קלויים קצוצים גס
חופן עלי אורגנו טריים
2 גרידת לימון
תיבול: שמן, מלח, פלפל

מבשלים את העדשים הכתומות במים, עדשים כתומות מתבשלות מהר, יש לשים לב שלא לבשל יותר מדי.
מוציאים ומקררים.
מערבבים את העדשים הכתומות עם כל החומרים.

סלט בורגול – טאבולה

500 גרם בורגול דק
4 עגבניה תמר חתוכות לקוביות קטנות
0.5 בצל סגול בינוני חתוך לקוביות קטנות
½ צרור פטרוזיליה קצוצה דק
¼ צרור נענע קצוצה (לא לחזור עם הסכין שלא ישחיר)
1 גרידת לימון

תיבול: מלח, פלפל גרוס, שמן זית, מיץ לימון

מרתיחים 500 מ"ל מים חמים, מכבים את האש שופכים את הבורגול ומערבבים היטב.
מכסים את הסיר ונותנים לבורגול להתבשל כ- 5 דקות,
פותחים את הסיר ומערבבים עם מזלג היטב למנוע הדבקות.
מניחים בצד ל- 15 דקות.
מערבבים את כל שאר המוצרים עם הבורגול.

כרעי עוף אפויים בתנור במרינדת סילאן וג'ינג'ר

6 כרעי עוף טריים
200 מ"ל סילאן
200 מ"ל רוטב סויה
75 גרם ג'ינג'ר טרי מגורד בפומפייה
2 שיני שום כתושות
חופן תימין טרי
1/2 פלפל חריף חתוך לקוביות קטנות
750 מ"ל מים פושרים

1. מנקים את כרעי העוף היטב ושוטפים.
2. שמים את כל מרכיבי המרינדה בקערה ומערבבים היטב.
3. מסדרים את כרעי העוף בתבנית ויוצקים את המרינדה. משרים למשך הלילה במקרר.
4. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
5. מעבירים את העוף עם המרינדה לתבנית אפייה.
6. מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור לשעה. מסירים את נייר הכסף ומשחימים למשך עוד כ- 15 דקות.

בתאבון!

ראשי אנדיב אפויים עם שום, עשבי תיבול ופירורי לחם מחיטה מלאה

  • 5 ראשי אנדיב חצויים
  • 3 שיני שום פרוסות
  • כף עלי טימין
  • כף שמן זית
  • מעט מי סוכר חום

לפירורי הלחם:

  • 4 פרוסות לחם מחיטה מלאה
  • כף פטרוזיליה קצוצה
  • מלח ים אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס
  • מחממים מראש תנור ל- 180 מעלות.
  • מסדרים בתבנית את ראשי האנדיב החצויים ומברישים אותם במי סוכר.
  • מזלפים שמן זית ומפזרים את שיני השום והטימין.
  • מכניסים לתנור ל- 10-15 דקות אפייה.

הכנת פירורי הלחם:

  • מחממים תנור ל- 130 מעלות
  • מכניסים את פרוסות הלחם ל- 20 דקות, עד אשר הפרוסות מתקשות.
  • מוציאים בעזרת סכין וחותכים לפירורים.
  • מתבלים עם פטרוזיליה, מלח אטלנטי ופלפל שחור

הגשה:

מסדרים את עלי האנדיב בכלי הגשה ומפזרים מעל את תערובת פירורי הלחם.

בתאבון!

המתכון בשיתוף עם חוות תקוע
קרדיט: אינה גוטמן – סטיילינג, שרית גופן – צילום

קוביות פילה סלמון ועשבי תיבול אפויים עם כרוב ניצנים

  • 1/2 ק"ג פילה סלמון
  • 10 יחידות כרוב ניצנים, חצויות
  • 1 סלק גדול, חתוך לקוביות
  • 2 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות

למשרה עלי תבלין:

  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כף כוסברה קצוצה
  • 1/2 כף בזיליקום
  • 1/2 כף טימין טרי
  • 5 כפות שמן זית
  • מלח ים אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 גרידת לימון
  • מרתיחים מים בסיר
  • חולטים את כרוב הניצנים למשך 5-7 דקות
  • מבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך וחוזר חלילה עם הסלק.
  • בין לבין: מכינים את המשרה לסלמון ומכניסים את קוביות הפילה לספיגת הטעמים.
  • מחממים תנור ל- 190 מעלות
  • מסדרים בתבנית את קוביות הסלמון ואת שאר הירקות
  • מתבלים בשמן זית, מלח ים ופלפל גרוס
  • מכניסים לתנור ל- 10-12 דקות

בתאבון!

מתכון בשיתוף עם חוות תקוע
קרדיט: אינה גוטמן – סטיילינג, שרית גופן – צילום

גזרים צלויים במרינדת ג'ינג'ר וסילאן

  • 1 חבילת גזרים – קלופים ושלמים
  • 2 כפות סילאן
  • 1 כף רוטב סויה
  • 2 כפות שמן זית
  • שן ג'ינג'ר טרי
  • מעט שומשום קלוי
  • מעט קצח
  • פלפל שחור גרוס
  • מבשלים את הגזרים עד לריכוך בסיר עם מעט מים ומעט מלח (אפשרות נוספת – מכניסים לתנור על תבנית אפייה עם נייר כסף, בחום של 130 מעלות – עד לריכוך)
  • מערבבים בקערה סילאן, רוטב סויה ושמן זית
  • קוצצים את הג'ינג'ר לפרוסות דקות ומוסיפים למרינדה
  • מסדרים את הגזרים במגש אפיה ומברישים היטב במרינדה
  • מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות למשך 10-15 דקות
  • מומלץ: באמצע האפייה להבריש שוב את הגזרים לקבלת גוון צלוי

הגשה:

מברישים שוב את הגזרים ומפזרים שומשום קלוי, קצח ופלפל שחור.

בתאבון!

מתכון בשיתוף עם חוות תקוע
קרדיט: אינה גוטמן – סטיילינג, שרית גופן – צילום

סלט אנדיב וקינואה ברוטב טחינה וסילאן

  • 1 ראש עלי אנדיב מופרדים
  • 1/4 כרוב סגול חתוך דק
  • חופן עלי אורוגולה
  • 1/2 כוס קינואה לבנה
  • 1/2 כוס קינואה אדומה
  • 1 כוס מים
  • חופן אגוזי מלך קצוצים

תיבול:

  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 לימון טרי סחוט
  • קורט מלח ים אטלנטי
  • קורט פלפל שחור גרוס

רוטב טחינה:

  • 1/2 כוס טחינה גולמית
  • 1 כפית סילאן
  • מיץ מ- 1/2 לימון טרי
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כוס מים קרים

  • מבשלים את הקינואה כ- 15 דקות, מוציאים מהסיר ומקררים.
  • את האנדיב – מפרידים וחותכים לחצאים
  • את הכרוב הסגול קוצצים דק

הכנת רוטב טחינה:

  • שמים בקערה את כל המרכיבים למעט המים
  • מוסיפים מים בהדרגה עד שמגיעים לסמיכות הרצויה

הרכבת המנה:

  • מערבבים בקערה את הקינואה, כרוב סגול, עלי אורוגולה, אנדיב ומתבלים.
  • מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים את אגוזי המלך.
  • מזלפים מעל את רוטב הטחינה ומגישים.

בתאבון!

מתכון בשיתוף עם חוות תקוע
קרדיט: אינה גוטמן – סטיילינג, שרית גופן – צילום

פילה סלמון שלם ברוטב הדרים עם איולי ג'ינג'ר הדרים

לדג והרוטב:

  • פילה סלמון שלם במשקל 1-1.5 ק"ג
  • מיץ מ-2 תפוזים טריים
  • 1/2 תפוז חתוך לפרוסות
  • ג'ינג'ר מקולף חתוך לפרוסות דקות
  • 1 כף סילאן
  • 1/2 כף רוטב סויה
  • 1 ענף רוזמרין טרי
  • 2 כפות שמן זית
  • קורט מלח ים אטלנטי
  • קורט פלפל שחור גרוס

לאיולי ג'ינג'ר הדרים:

  • 3 חלמונים
  • 1/2 כף ג'ינג'ר מגורד
  • 1 כף חומץ
  • מיץ מ- 1/2 לימון טרי
  • מיץ מ- 1/2 תפוז טרי
  • 2 שיני שום
  • 1 כף חרדל דיז'ון
  • 1 כפית מלח
  • 1.5 כוס שמן קנולה
  • מחממים תנור ל- 180 מעלות
  • מניחים את הסלמון בתבנית ויוצקים שמן זית

הכנת הרוטב:

  • מכניסים לקערה את הג'ינג'ר, סילאן, רוטב הסויה, הרוזמרין ומיץ התפוזים, מתבלים במלח, פלפל ומערבבים.
  • יוצקים את הרוטב על הדג ומפזרים את פרוסות התפוז
  • מכניסים לתנור ל- 10-15 דקות.

הכנת איולי ג'ינג'ר הדרים:

  • שמים בקערה את כל המרכיבים מלבד השמן.
  • במטרפה מערבבים ומוסיפים את השמן בזילוף איטי עד אשר נוצרת אמולסיה והרוטב מוכן.

הגשה:

  • מעבירים את נתח הדג לכלי הגשה מתאים
  • יוצקים מעל את מיצי הרוטב ומסדרים את פרוסות התפוז והג'ינג'ר

בתאבון!

מתכון בשיתוף עם חוות תקוע
קרדיט: אינה גוטמן – סטיילינג, שרית גופן – צילום

Free WordPress Themes, Free Android Games