סלט עדשים שחורות, כרוב ניצנים, קוביות בטטה אפויות וסלק צלוי

סלט עדשים שחורות, כרוב ניצנים, בטטה

רשימת רכיבים:

  • 1/2 קילו עדשים שחורות
  • 10 ראשי כרוב ניצנים
  • 1 בטטה בינונית
  • 2 סלקים בינוניים

לתיבול:

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 גרידת לימון
  • מלח אטלנטי
  • פלפל גרוס

אופן הכנה:

  • מבשלים את העדשים השחורות כ- 18 דקות עד לריכוך, מסננים ומניחים בצד.
  • חותכים לחצאים ראשי כרוב הניצנים וחולטים למשך 5 דקות.
  • את הסלק חותכים לקוביות ומבשלים עד לריכוך, כמו גם את הבטטה.
  • מעבירים הכל למגש אפיה, מתבלים בשמן זית מלח ופלפל גרוס.
  • מסדרים את הירקות על מגש האפייה ומכניסים לתנור (שחומם מראש ל-190 מעלות) למשך 12 דקות.
  • בקערה מאחדים את העדשים עם הירקות ומתבלים בשמן זית, גרידת לימון, מלח ופלפל גרוס.

מתכון: סלט עדשים שחורות

עוד מתכונים מנצחים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.