מתכונים בריאים

מתכוני בריאות באתר ליב: מגוון מתכונים בריאים, עשירים בטעמים וניחוחות מפתים, עשרות מתכונים מובחרים מחכים לכם באתר של רשת מסעדות ליב!

פילה סלמון שלם ברוטב הדרים עם איולי ג'ינג'ר הדרים

פילה סלמון שלם ברוטב

לדג והרוטב:

  • פילה סלמון שלם במשקל 1-1.5 ק"ג
  • מיץ מ-2 תפוזים טריים
  • 1/2 תפוז חתוך לפרוסות
  • ג'ינג'ר מקולף חתוך לפרוסות דקות
  • 1 כף סילאן
  • 1/2 כף רוטב סויה
  • 1 ענף רוזמרין טרי
  • 2 כפות שמן זית
  • קורט מלח ים אטלנטי
  • קורט פלפל שחור גרוס

לאיולי ג'ינג'ר הדרים:

  • 3 חלמונים
  • 1/2 כף ג'ינג'ר מגורד
  • 1 כף חומץ
  • מיץ מ- 1/2 לימון טרי
  • מיץ מ- 1/2 תפוז טרי
  • 2 שיני שום
  • 1 כף חרדל דיז'ון
  • 1 כפית מלח
  • 1.5 כוס שמן קנולה
  • מחממים תנור ל- 180 מעלות
  • מניחים את הסלמון בתבנית ויוצקים שמן זית

הכנת הרוטב:

  • מכניסים לקערה את הג'ינג'ר, סילאן, רוטב הסויה, הרוזמרין ומיץ התפוזים, מתבלים במלח, פלפל ומערבבים.
  • יוצקים את הרוטב על הדג ומפזרים את פרוסות התפוז
  • מכניסים לתנור ל- 10-15 דקות.

הכנת איולי ג'ינג'ר הדרים:

  • שמים בקערה את כל המרכיבים מלבד השמן.
  • במטרפה מערבבים ומוסיפים את השמן בזילוף איטי עד אשר נוצרת אמולסיה והרוטב מוכן.

הגשה:

  • מעבירים את נתח הדג לכלי הגשה מתאים
  • יוצקים מעל את מיצי הרוטב ומסדרים את פרוסות התפוז והג'ינג'ר

בתאבון!

מתכון בשיתוף עם חוות תקוע
קרדיט: אינה גוטמן – סטיילינג, שרית גופן – צילום

מתכון: פילה סלמון

תבשיל של סיר אחד – ﬠלי ניצנים, ﬠוף, אורז ופטריות שיטאקי

תבשיל של סיר אחד – ﬠלי ניצנים, ﬠוף

רשימת רכיבים:

1 חבילת עלי ניצנים, חתוכים גס
1 חבילת פטריות שיטאקי
2 בצל לבן
1/2 כוס אורז בר אדום
1/2 כוס אורז מלא
2 כוסות מים רותחים
4 כרעי עוף

למשרה עוף:

3 כפות סילאן
2 כפות רוטב סויה
5 שיני שום עם הקליפה
1/2 לימון חתוך לפרוסות דקות
מעט צ'ילי גרוס

אופן הכנה:

מכינים בקערה את המשרה ומוסיפים את כרעי העוף (רצוי למשך הלילה).
מחממים סיר או מחבת כבדה ומוסיפים מעט שמן זית, מכניסים את העוף ומבשלים כ-15 דקות (חשוב להפוך מידי פעם). מוסיפים את קוביות הבצל ומאדים. מוסיפים את הפטריות ומאדים. מוסיפים את עלי הניצנים.
מוסיפים את שני סוגי האורז, מערבבים עוד כ-3 דקות ומוסיפים את המים הרותחים. מתבלים במלח ופלפל גרוס. מנמיכים את האש וממשיכים בבישול עוד 35 דקות.

מתכון: תבשיל עלי ניצנים

מתכוני בריאות באתר ליב: מגוון מתכונים בריאים, עשירים בטעמים וניחוחות מפתים, עשרות מתכונים מובחרים מחכים לכם באתר של רשת מסעדות ליב!

עלי ניצנים מוקפצים עם גבינת עזים וצנוברים קלויים

עלי ניצנים מוקפצים

רשימת רכיבים:

2 חבילות עלי ניצנים
1/2 חבילה גבינת עזים (פרומעז)
100 גרם צנוברים קלויים
1 גרידת לימון
שמן זית
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:

חולטים את עלי הניצנים בסיר עם מים רותחים למשך 8 דקות ומעבירים למי קרח. לאחר מכן חותכים אותם לרצועות עבות.

מחממים שמן זית במחבת ומקפיצים את העלים.

מתבלים בגרידת לימון, מלח ים ופלפל גרוס.

מעבירים לצלחת הגשה, קורעים את הגבינה מעל ומוסיפים את הצנוברים.

מתכון: עלי ניצנים מוקפצים

מתכוני בריאות באתר ליב: מגוון מתכונים בריאים, עשירים בטעמים וניחוחות מפתים, עשרות מתכונים מובחרים מחכים לכם באתר של רשת מסעדות ליב!

עוף בתנור: כרעי עוף אפויים בתנור במרינדת סילאן וג'ינג'ר

כרעי עוף

מתכון מנצח לכרעי עוף בתנור במרינדת סילאן וג'ינג'ר

רשימת רכיבים

6 כרעי עוף טריים
200 מ"ל סילאן
200 מ"ל רוטב סויה
75 גרם ג'ינג'ר טרי מגורד בפומפייה
2 שיני שום כתושות
חופן תימין טרי
1/2 פלפל חריף חתוך לקוביות קטנות
750 מ"ל מים פושרים

אופן הכנה

1. מנקים את כרעי העוף היטב ושוטפים.
2. שמים את כל מרכיבי המרינדה בקערה ומערבבים היטב.
3. מסדרים את כרעי העוף בתבנית ויוצקים את המרינדה. משרים למשך הלילה במקרר.
4. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
5. מעבירים את העוף עם המרינדה לתבנית אפייה.
6. מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור לשעה. מסירים את נייר הכסף ומשחימים למשך עוד כ- 15 דקות.

בתאבון!

מתכון: כרעי עוף אפויים

מתכוני בריאות באתר ליב: מגוון מתכונים בריאים, עשירים בטעמים וניחוחות מפתים, עשרות מתכונים מובחרים מחכים לכם באתר של רשת מסעדות ליב!

סלט עדשים שחורות, כרוב ניצנים, קוביות בטטה אפויות וסלק צלוי

סלט עדשים שחורות, כרוב ניצנים, בטטה

רשימת רכיבים:

  • 1/2 קילו עדשים שחורות
  • 10 ראשי כרוב ניצנים
  • 1 בטטה בינונית
  • 2 סלקים בינוניים

לתיבול:

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 גרידת לימון
  • מלח אטלנטי
  • פלפל גרוס

אופן הכנה:

  • מבשלים את העדשים השחורות כ- 18 דקות עד לריכוך, מסננים ומניחים בצד.
  • חותכים לחצאים ראשי כרוב הניצנים וחולטים למשך 5 דקות.
  • את הסלק חותכים לקוביות ומבשלים עד לריכוך, כמו גם את הבטטה.
  • מעבירים הכל למגש אפיה, מתבלים בשמן זית מלח ופלפל גרוס.
  • מסדרים את הירקות על מגש האפייה ומכניסים לתנור (שחומם מראש ל-190 מעלות) למשך 12 דקות.
  • בקערה מאחדים את העדשים עם הירקות ומתבלים בשמן זית, גרידת לימון, מלח ופלפל גרוס.

מתכון: סלט עדשים שחורות

מתכוני בריאות באתר ליב: מגוון מתכונים בריאים, עשירים בטעמים וניחוחות מפתים, עשרות מתכונים מובחרים מחכים לכם באתר של רשת מסעדות ליב!

סלט אנדיב וקינואה ברוטב טחינה וסילאן

סלט אנדיב וקינואה ברוטב טחינה וסילאן

רשימת רכיבים

  • 1 ראש עלי אנדיב מופרדים
  • 1/4 כרוב סגול חתוך דק
  • חופן עלי אורוגולה
  • 1/2 כוס קינואה לבנה
  • 1/2 כוס קינואה אדומה
  • 1 כוס מים
  • חופן אגוזי מלך קצוצים

תיבול:

  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 לימון טרי סחוט
  • קורט מלח ים אטלנטי
  • קורט פלפל שחור גרוס

רוטב טחינה:

  • 1/2 כוס טחינה גולמית
  • 1 כפית סילאן
  • מיץ מ- 1/2 לימון טרי
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כוס מים קרים

אופן הכנה

  • מבשלים את הקינואה כ- 15 דקות, מוציאים מהסיר ומקררים.
  • את האנדיב – מפרידים וחותכים לחצאים
  • את הכרוב הסגול קוצצים דק

הכנת רוטב טחינה:

  • שמים בקערה את כל המרכיבים למעט המים
  • מוסיפים מים בהדרגה עד שמגיעים לסמיכות הרצויה

הרכבת המנה:

  • מערבבים בקערה את הקינואה, כרוב סגול, עלי אורוגולה, אנדיב ומתבלים.
  • מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים את אגוזי המלך.
  • מזלפים מעל את רוטב הטחינה ומגישים.

בתאבון!

מתכון: סלט אנדיב וקינואה ברוטב טחינה וסילאן, בשיתוף עם חוות תקוע
קרדיט: אינה גוטמן – סטיילינג, שרית גופן – צילום

מתכוני בריאות באתר ליב: מגוון מתכונים בריאים, עשירים בטעמים וניחוחות מפתים, עשרות מתכונים מובחרים מחכים לכם באתר של רשת מסעדות ליב!

גזרים צלויים במרינדת ג'ינג'ר וסילאן

גזרים צלויים

רשימת רכיבים

  • 1 חבילת גזרים – קלופים ושלמים
  • 2 כפות סילאן
  • 1 כף רוטב סויה
  • 2 כפות שמן זית
  • שן ג'ינג'ר טרי
  • מעט שומשום קלוי
  • מעט קצח
  • פלפל שחור גרוס

אופן הכנה

  • מבשלים את הגזרים עד לריכוך בסיר עם מעט מים ומעט מלח (אפשרות נוספת – מכניסים לתנור על תבנית אפייה עם נייר כסף, בחום של 130 מעלות – עד לריכוך)
  • מערבבים בקערה סילאן, רוטב סויה ושמן זית
  • קוצצים את הג'ינג'ר לפרוסות דקות ומוסיפים למרינדה
  • מסדרים את הגזרים במגש אפיה ומברישים היטב במרינדה
  • מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות למשך 10-15 דקות
  • מומלץ: באמצע האפייה להבריש שוב את הגזרים לקבלת גוון צלוי

הגשה:

מברישים שוב את הגזרים ומפזרים שומשום קלוי, קצח ופלפל שחור.

בתאבון!

מתכון: גזרים צלויים במרינדת ג'ינג'ר וסילאן, בשיתוף עם חוות תקוע
קרדיט: אינה גוטמן – סטיילינג, שרית גופן – צילום

מתכוני בריאות באתר ליב: מגוון מתכונים בריאים, עשירים בטעמים וניחוחות מפתים, עשרות מתכונים מובחרים מחכים לכם באתר של רשת מסעדות ליב!

קוביות פילה סלמון ועשבי תיבול אפויים עם כרוב ניצנים

קוביות פילה סלמון

רשימת רכיבים

  • 1/2 ק"ג פילה סלמון
  • 10 יחידות כרוב ניצנים, חצויות
  • 1 סלק גדול, חתוך לקוביות
  • 2 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות

למשרה עלי תבלין:

  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כף כוסברה קצוצה
  • 1/2 כף בזיליקום
  • 1/2 כף טימין טרי
  • 5 כפות שמן זית
  • מלח ים אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 גרידת לימון

אופן הכנה

  • מרתיחים מים בסיר
  • חולטים את כרוב הניצנים למשך 5-7 דקות
  • מבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך וחוזר חלילה עם הסלק.
  • בין לבין: מכינים את המשרה לסלמון ומכניסים את קוביות הפילה לספיגת הטעמים.
  • מחממים תנור ל- 190 מעלות
  • מסדרים בתבנית את קוביות הסלמון ואת שאר הירקות
  • מתבלים בשמן זית, מלח ים ופלפל גרוס
  • מכניסים לתנור ל- 10-12 דקות

בתאבון!

מתכון לקוביות סלמון בשיתוף עם חוות תקוע
קרדיט: אינה גוטמן – סטיילינג, שרית גופן – צילום

ראשי אנדיב אפויים עם שום, עשבי תיבול ופירורי לחם מחיטה מלאה

ראשי אנדיב אפויים

רשימת רכיבים

  • 5 ראשי אנדיב חצויים
  • 3 שיני שום פרוסות
  • כף עלי טימין
  • כף שמן זית
  • מעט מי סוכר חום

לפירורי הלחם:

  • 4 פרוסות לחם מחיטה מלאה
  • כף פטרוזיליה קצוצה
  • מלח ים אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס

אופן הכנה

  • מחממים מראש תנור ל- 180 מעלות.
  • מסדרים בתבנית את ראשי האנדיב החצויים ומברישים אותם במי סוכר.
  • מזלפים שמן זית ומפזרים את שיני השום והטימין.
  • מכניסים לתנור ל- 10-15 דקות אפייה.

הכנת פירורי הלחם:

  • מחממים תנור ל- 130 מעלות
  • מכניסים את פרוסות הלחם ל- 20 דקות, עד אשר הפרוסות מתקשות.
  • מוציאים בעזרת סכין וחותכים לפירורים.
  • מתבלים עם פטרוזיליה, מלח אטלנטי ופלפל שחור

הגשה:

מסדרים את עלי האנדיב בכלי הגשה ומפזרים מעל את תערובת פירורי הלחם.

בתאבון!

המתכון בשיתוף עם חוות תקוע
קרדיט: אינה גוטמן – סטיילינג, שרית גופן – צילום

סלט בורגול – טאבולה

סלט בורגול – טאבולה

רשימת רכיבים

500 גרם בורגול דק
4 עגבניות תמר חתוכות לקוביות קטנות
0.5 בצל סגול בינוני חתוך לקוביות קטנות
½ צרור פטרוזיליה קצוצה דק
¼ צרור נענע קצוצה (לא לחזור עם הסכין שלא ישחיר)
1 גרידת לימון
תיבול: מלח, פלפל גרוס, שמן זית, מיץ לימון

אופן הכנה

מרתיחים 500 מ"ל מים חמים, מכבים את האש שופכים את הבורגול ומערבבים היטב.
מכסים את הסיר ונותנים לבורגול להתבשל כ- 5 דקות,
פותחים את הסיר ומערבבים עם מזלג היטב למנוע הדבקות.
מניחים בצד ל- 15 דקות.
מערבבים את כל שאר המוצרים לתוך סלט הבורגול.

מתכון: סלט בורגול – טאבולה

תבשיל עדשים כתומות

תבשיל עדשים כתומות - מתכון

רשימת רכיבים

1 קילו עדשים כתומות (חשוב לשים לב בבישול: ברגע שיש קצף בסיר זה מוכן, מומלץ לא לזוז מהסיר)
250 בוטנים קלויים קצוצים גס
חופן עלי אורגנו טריים
2 גרידת לימון
תיבול: שמן, מלח, פלפל

אופן הכנה

מבשלים את העדשים הכתומות במים, עדשים כתומות מתבשלות מהר, יש לשים לב שלא לבשל יותר מדי.
מוציאים ומקררים.
מערבבים את העדשים הכתומות עם כל החומרים.

מתכון: תבשיל עדשים כתומות

אורז מלא עם ירקות

אורז מלא עם ירקות - מתכון

רשימת רכיבים

500 גרם אורז מלא
2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות
2 גזרים מגורדים בפומפייה
2 שיני שום
פלפל שאטה
עלי מרווה
פלפל אנגלי
700 מ"ל מים רותחים
מלח, שמן זית לתיבול

אופן הכנה

שמים שמן זית בסיר ומחממים
מוסיפים את הבצל, משחימים אותו קלות
מוסיפים את הגזר ושאר המרכיבים
מאדים לעוד מספר דקות
מוסיפים את המים הרותחים
מתבלים במלח ופלפל שחור
מוסיפים את האורז ומערבבים היטב.
מכסים את הסיר
מנמיכים את האש ושמים טיימר ל- 30 דק',
כאשר מוכן, משאירים את הסיר סגור לעוד 10 דקות, פותחים את הסיר ומערבבים.

בתאבון!

תבשיל חיטת כוסמין

תבשיל חיטת כוסמין - מתכון

רשימת רכיבים

  • 1 ק"ג חיטת כוסמין
  • 4 בצלים לבנים בינוניים חתוכים לקוביות
  • 2 גזרים קלופים, מגוררים בפומפייה
  • 3 עלי מרווה טריים
  • 2 שיני שום שלמות
  • 3 עלי דפנה טריים
  • 8 כפות שמן זית
  • 3 ליטר מים רותחים

אופן הכנה

לוקחים סיר בעל תחתית עבה,
מניחים את הכוסמין ומוסיפים את השום, עלי הדפנה ועלי המרווה.
מערבבים כ 3-4 דק' ,עד שהרכיבים מתחממים.
מוסיפים את המים הרותחים,
מנמיכים את האש ומכסים בנייר כסף ועליו מכסה.
מבשלים על אש נמוכה כ 40-50 דקות.
בסיר נפרד מוזגים את שמן הזית,
מוסיפים את הבצל ומשחימים על אש קטנה.
לאחר שהבצל מושחם מוסיפים את הגזר
ונותנים לו להתבשל עד שהגזר מקבל צבע זוהר.
בוזקים מעט מלח ומניחים בצד.
לאחר שהכוסמין מוכן מסננים את עודפי המים,
מאחדים עם הבצל ומערבבים פנימה
4 כפות שמן זית וכף מלח, ומגישים.

בתאבון!

מתכון: תבשיל חיטת כוסמין