סלט אנדיב וקינואה ברוטב טחינה וסילאן

רשימת רכיבים

  • 1 ראש עלי אנדיב מופרדים
  • 1/4 כרוב סגול חתוך דק
  • חופן עלי אורוגולה
  • 1/2 כוס קינואה לבנה
  • 1/2 כוס קינואה אדומה
  • 1 כוס מים
  • חופן אגוזי מלך קצוצים

תיבול:

  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 לימון טרי סחוט
  • קורט מלח ים אטלנטי
  • קורט פלפל שחור גרוס

רוטב טחינה:

  • 1/2 כוס טחינה גולמית
  • 1 כפית סילאן
  • מיץ מ- 1/2 לימון טרי
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כוס מים קרים

אופן הכנה

  • מבשלים את הקינואה כ- 15 דקות, מוציאים מהסיר ומקררים.
  • את האנדיב – מפרידים וחותכים לחצאים
  • את הכרוב הסגול קוצצים דק

הכנת רוטב טחינה:

  • שמים בקערה את כל המרכיבים למעט המים
  • מוסיפים מים בהדרגה עד שמגיעים לסמיכות הרצויה

הרכבת המנה:

  • מערבבים בקערה את הקינואה, כרוב סגול, עלי אורוגולה, אנדיב ומתבלים.
  • מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים את אגוזי המלך.
  • מזלפים מעל את רוטב הטחינה ומגישים.

בתאבון!

מתכון בשיתוף עם חוות תקוע
קרדיט: אינה גוטמן – סטיילינג, שרית גופן – צילום

עוד מתכונים
Free WordPress Themes, Free Android Games