תבשיל חיטת כוסמין

רשימת רכיבים

  • 1 ק"ג חיטת כוסמין
  • 4 בצלים לבנים בינוניים חתוכים לקוביות
  • 2 גזרים קלופים, מגוררים בפומפייה
  • 3 עלי מרווה טריים
  • 2 שיני שום שלמות
  • 3 עלי דפנה טריים
  • 8 כפות שמן זית
  • 3 ליטר מים רותחים

אופן הכנה

לוקחים סיר בעל תחתית עבה,
מניחים את הכוסמין ומוסיפים את השום, עלי הדפנה ועלי המרווה.
מערבבים כ 3-4 דק' ,עד שהרכיבים מתחממים.
מוסיפים את המים הרותחים,
מנמיכים את האש ומכסים בנייר כסף ועליו מכסה.
מבשלים על אש נמוכה כ 40-50 דקות.
בסיר נפרד מוזגים את שמן הזית,
מוסיפים את הבצל ומשחימים על אש קטנה.
לאחר שהבצל מושחם מוסיפים את הגזר
ונותנים לו להתבשל עד שהגזר מקבל צבע זוהר.
בוזקים מעט מלח ומניחים בצד.
לאחר שהכוסמין מוכן מסננים את עודפי המים,
מאחדים עם הבצל ומערבבים פנימה
4 כפות שמן זית וכף מלח, ומגישים.

בתאבון!

עוד מתכונים
Free WordPress Themes, Free Android Games